Scroll to top

BrabantSport en La Vuelta Holanda

Virtueel koersen en Brabantse routes ontdekken

De Ronde van Spanje zou al in 2020 Brabant aandoen, maar moest vanwege corona even geduld hebben. Deze zomer was het dan eindelijk zo ver: ¡Vamos Brabant! Als onderdeel van team BrabantSport mochten wij eerst bijdragen aan een alternatief tijdens de pandemie om vervolgens ook in 2022 mee te koersen. Brabant sterker door sport was zoals altijd het credo.

Een virtuele route

Toen in 2020 de koers niet plaats kon vinden was het een kwestie van snel en virtueel schakelen. Met BKOOL ontwikkelden we een online variant van Breda – Breda. Iedereen kon vanuit de huiskamer zélf de etappe fietsen. Vervolgens vond er in de iconische koepel een heuse 1.5 meter koers plaats. Op afstand, maar op locatie waren er 50 gelukkige wielrenners die samen met oud etappewinnaar Lars Boom de magie van La Vuelta konden ervaren. Regionale en landelijke media pikten het op: alsnog een Spaans wielerfeest voor de provincie!

Het rondje van…

Deze zomer trokken de profs alsnog naar Nederland. Overal langs de route hebben wielerfans genoten van La Vuelta. Kijken naar sport is natuurlijk mooi, maar zelf in beweging komen minstens net zo belangrijk. Samen met Brabantse profs en BrabantSport ambassadeurs Marianne Vos, Mike Teunissen, Yara Kastelijn en Thalita de Jong hebben we tal van wielerrondjes uitgetekend. Allemaal gebaseerd op de echte koers én met persoonlijke tips van deze wielerhelden. De routes zijn voor iedereen te downloaden, via social media gepromoot en via het BrabantSport netwerk verspreidt.

Related posts