Scroll to top

NN Rivals Run: twee steden, twee startlocaties, één finish!

Nieuw hardloopconcept gelanceerd

Op zondag 3 juli werd er geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer ter wereld raceten twee steden tegen elkaar in een bloedstollende nek-aan-nekrace. De eer was aan Arnhem en Nijmegen om te strijden voor de titel van beste hardloopstad. Na het startschot van burgemeesters Ahmed Marcouch en Hubert Bruls sprintten beide teams vanuit hun eigen stad naar de finish in het midden gelegen Elst.

Nijmegen pakt de winst!

Aangevoerd door teamcaptains Bram Som en Jasmijn Lau om Arnhem en Nijmegen het laatste duwtje in de rug te geven, bonden de twee Gelderse steden de strijd aan. Ondanks dat de loper die als eerste finishte de kleuren van Arnhem verdedigde, waren het de Nijmegenaren die aan het langste eind trokken. Nijmegen mag zich nu een jaar lang dé hardloopstad noemen.

Fotograaf Davey

Een volledig eigen productie

Van idee tot uitwerking en van partner finding tot organisatie: NN Rivals Run is een eigen productie. Samen met Dimitri Bonthuis (WSM Events) stapten we ondernemend in en samen wisten we het idee van papier naar realisatie te krijgen.

Diverse samenwerkingen

Naast natuurlijk titelsponsor Nationale-Nederlanden (NN), zijn ook Mizuno, Maurten, Run2Day, STOX Energy Socks, DPG en Runner’s World betrokken geweest. Tevens is er nauw samengewerkt met de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe.

Fotograaf Thomas Bakker
Fotograaf Thomas Bakker

Related posts