Scroll to top

NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten en heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler. Via de samenwerking met de NTFU geeft Ekoï extra aandacht voor de Nederlandse fietsers.

Gelijkgestemde partner
“Bij NTFU zijn we altijd op zoek naar partners die, net als wij, de fietssport willen versterken.” aldus Erik Tolboom, manager partnerships bij NTFU. “Met de expertise en het internationale netwerk van Ekoï weten we zeker dat we de komende jaren een grote stap in de goede richting kunnen zetten.” Over de inhoud van de samenwerking deelt hij: “We zijn al geruime tijd in gesprek en werken aan plannen waarmee we de cursus Wegkapitein naar een hoger niveau tillen.”

Samen met wereldtop voor breedtesport
“Bij Ekoï werken we samen met de wereldtop om onze kennis en producten beschikbaar te maken voor recreanten,” zegt Laurien Hoos, landverantwoordelijke voor Ekoï in Nederland en Vlaanderen. “Nu we steeds actiever worden in Nederland, kon een stevige samenwerking met de grootste wielersportbond van het land, de NTFU, niet uitblijven. We kijken er naar uit om de leden van de NTFU te ontmoeten tijdens verschillende toertochten, opleidingen en andere evenementen.”

Schouders onder opleiding tot wegkapitein
De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. De wegkapitein zorgt dat de verkeersregels door de groep worden nageleefd en spreekt groepsleden aan als dat nodig is. Sinds 2015 leidde de NTFU al meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders op. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget.

Bij de totstandkoming en invulling van deze meerjarige samenwerking hebben wij volop mogen bijdragen. Op naar Parijs!

Related posts