Scroll to top

Lancering Team Achterhoek🚀🏆

Team Achterhoek maakt deel uit van het project “Achterhoekse Topsport inspireert breedtesport” van Achterhoek in Beweging, en is een initiatief waarbij gemeenten en bedrijven samenwerken om talentvolle (top)sporters uit de regio te ondersteunen op weg naar grootse prestaties.

Ontstaan van het team
Het doel is om de Achterhoek in beweging te brengen door talenten en topsporters te ondersteunen en hen in te zetten als inspiratiebron voor (potentiële) breedtesporters. Zij kunnen samen zorgen voor het op de kaart zetten van de regio, het belang van een gezonde levensstijl promoten en allerlei doelgroepen enthousiasmeren om zelf ook te gaan sporten.

Het team bestaat uit individuele sporters uit de Achterhoek die (financiële) steun kunnen gebruiken om hun dromen van topsportprestaties op wereldniveau te realiseren, zoals deelname aan EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. In ruil voor deze ondersteuning dragen de sporters bij aan de regio door middel van inspirerende activiteiten zoals clinics, campagnes, presentaties en meet-and-greets.

Projectleider Lonneke Sloetjes
Voormalig topvolleybalster Lonneke Sloetjes onderschrijft het initiatief: “Sport heeft mij van VCV Varsseveld naar Longa’59 en vervolgens de wereld over gebracht. Van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tot aan clubs in Turkije en Italië. Overal heb ik de lessen uit de Achterhoek toegepast en geprobeerd een ambassadeur voor onze regio te zijn. En dat geldt niet alleen voor mij. Kijk bijvoorbeeld naar Vivian Sevenich, Joris Nieuwenhuis, Aniek van Koot en Caroline Groot. En wat te denken van onze nieuwe generatie talenten. Met Achterhoek in Beweging en een Achterhoekse topsporters/talenten bundel ik de krachten. We vormen Team Achterhoek, omdat we samen nóg meer kunnen bereiken. Uiteindelijk horen we allemaal bij Team Achterhoek, want samen brengen we de Achterhoek verder.”

Initiatiefnemers
Gemeenten en het bedrijfsleven in de Achterhoek slaan de handen ineen om onze sporters te ondersteunen. De deelnemende gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Dankzij hun betrokkenheid krijgen talenten de kans om hun sportieve ambities waar te maken. Samen bouwen we aan een dynamische sportregio vol energie en ambitie!

Meerkampster Marijke Esselink
Meerkampster Marijke Esselink is enthousiast over haar deelname aan Team Achterhoek: “Als opkomend talent kan ik mij nog niet volledig richten op mijn sport, omdat ik naast mijn dagelijkse training ook een baan heb. Dit belemmert mijn mogelijkheden om optimaal te trainen en mijn prestaties te verbeteren. Dankzij de steun van Team Achterhoek krijg ik extra financiële ruimte, waardoor ik me meer kan focussen op mijn training.”

Waterpoloster Vivian Sevenich
Ook Vivian Sevenich, die brons won tijdens de Olympische Spelen in Parijs met het waterpoloteam, benadrukt het belang van lokale steun: “Als ervaren sporter weet ik hoe belangrijk het is om op jonge leeftijd de juiste steun te krijgen. Dankzij de steun van Team Achterhoek kunnen onze talenten hun dromen najagen én iets teruggeven aan de regio. Ik vind het zelf ook super tof om een voorbeeld te kunnen zijn voor de jeugd en de regio en zo bij te dragen aan een sportieve en energieke Achterhoek!”

Namens Touché Sportmarketing zijn we o.a. betrokken geweest bij het bedenken van het concept, het creatieproces, gesprekken met stakeholders, lancering van het team en de uitrol. Samen bouwen we verder aan een sportieve, gezonde en inspirerende Achterhoek! 

Related posts