Scroll to top
Rechtenhouders

Euro Track ’24

Marketing-, ticketing- en communicatiestrategie van het EK Baanwielrennen 2024.

Task

Strategie, Campagne, Ticketing, Content, Event support

  • Client

    Libéma Profcycling

EK Baanwielrennen

Als vaste MarCom partner van Libéma Profcycling hebben we van strategie tot executie mogen meebouwen aan het EK Baanwielrennen in Omnisport te Apeldoorn. Van positionering tot huisstijl, van ticketing tot content en van partnerships tot activaties. Dit alles natuurlijk samen met de vrienden van Box to Box.

Publiekstrekker
Met een uitverkocht finaleweekend, meer dan 20k bezoekers en ramvolle tribunes hebben we samen met supporters genoten van o.a. de dubbelslag van Kopecky, het goud van de  Oranje ‘Bullet Train’ en natuurlijk de zegereeks van ‘onze’ ambassadeur Harrie Lavreysen. Vier dagen lang in het stadion en de weken voorafgaand d.m.v. een uitgebreid programma aan side-events en volop zichtbaarheid in Apeldoorn en omstreken.

Nieuw fundament
Het EK Baanwielrennen heeft een geheel nieuwe basis gekregen. We introduceerden een nieuwe huisstijl, lanceerden een frisse website en zetten een nieuwe standaard voor ticketing en dataverwerking met de samenwerking met CM.com. Creatieve campagnes, zoals de release van de EK-track in samenwerking met Spinnin’ Records en DJ Larce, voegden een extra dimensie toe aan het evenement.

Samenspel
De samenwerking met Libéma Profcycling en in dit geval kopman Rens Kamphuis was alweer de tweede productie, na eerder de ZLM Tour samen opgepakt te hebben. Als integraal onderdeel van de projectorganisatie waren we betrokken vanaf de allereerste vergadering tot het gouden slotakkoord van Lavreysen op de Keirin. En nu kijken we alweer vooruit naar het volgende Libéma Profcycling-traject, deze keer in het zonnige Calpe, Spanje.

Van Omnisport naar Parijs
Het EK Baanwielrennen, dat plaatsvond van 10 tot 14 januari in Omnisport Apeldoorn, trok deelnemers uit diverse Europese landen, variërend van Noorwegen tot Groot Brittannië en van Spanje tot Griekenland. Het vijfdaagse spektakel werd wereldwijd uitgezonden en kreeg directe verslaggeving van gerenommeerde media zoals NOS, Eurosport en Sporza (BEL). De volgende cruciale halte op de baanwielrenkalender? De Olympische Spelen in Parijs!